Motebildet er i konstant endring, også innen festmote. Vi liker forandringer og vi liker å uttrykke vår personlighet gjennom klærne vi bruker. I bryllup og mer formelle fester, er gjerne endringene litt mer subtile enn i den mer hverdagslige moten. Grunnen er at du har mye mer fokus rettet mot deg i et bryllup eller i en formell fest. Vi er alle nysgjerrig på hva andre går med og vi holder litt øye med hvem som er «moteriktig» og ikke. Derfor er mange gjerne mer usikker og mer nervøs når de skal velge klær til slike anledninger. Hvilke trender skal man følge? Må man følge trender? Hva er viktig og hva er ikke?

Se til kjendisene

Er du glad i å være moteriktig, kanskje dette er viktig for deg? Da kan det være lurt å se bla hva kjendisene har på seg. Svært mange av deres festkjoler og bryllupskjoler og andre antrekk for den saks skyld, er levert av store motehus. De er trendy og ikke minst, de er med på å bestemme hva som er trendy.

Husk bare at deres festkjoler og andre antrekket deres gjerne koster flerfoldige tusenlapper. De færreste av oss har muligheten til å kopiere en slik stil direkte. Men du kan bruke elementer slik som silhuetten, fargekombinasjonene og tilbehøret.

Kjendis- og kongelige bryllup

Skal du gifte deg eller du skal i bryllup, følg med på kjendis bryllupene. Kjendisers bryllupskjoler kan presse grenser, være avant-garde. Så om du vil holde deg til det trygge, men samtidige moteriktige, er det de kongelige bryllupene du må se nærmere på. De er under sterkt press fordi de skal både være moteriktig og ikke for trendy.

Modifiserte ballkjoler, kjoler med lange ermer, spesielle detaljer på sløret, alt er nøye planlagt for å være moteriktig og innenfor de kongelige tradisjoner og etikette. Det handler litt om å finne ut hvilken stil du ønsker for ditt bryllup.

Pintrest og Instagram

De to andre store inspirasjonskildene for de som ønsker å være moteriktige og trenger inspirasjon, er selvsagt Pintrest og Instagram. Begge de sosiale plattformene er velegnet for å samle bilder og ideer som reflekterer motebildet slik de ser det. Dette gir deg muligheten til å virkelig kunne boltre deg i inspirerende bilder, tanker og se bilder fra bryllup.

Kjøp deg noen bryllupsblader, følg bryllupssider på nettet

De som har full kontroll på trendene og den skiftene moten er selvsagt bryllupsmagasinene og nettbutikkene. De er alltid oppdatert, men de er også flinke til å vise frem gammel mote. Hva har vært populært og hvilke trender er på vei tilbake inn i motebildet?

Noen ganger ønsker vi å se til fortidens trender, for det føles mer passende i forhold til egen klessmak. Da er slike blader og selvsagt de to foregående svært viktige for å finne inspirasjon.

Følg din egen stil

Enten du skal i bryllup, er invitert til fest med formelt antrekk, så må du ikke glemme din egen stil. La deg inspirere av bilder, kjendiser og annet, men bruk bare den delen av moten som tiltaler deg. Da får du best resultat og du vil skinne.